Välkommen Sofia!

Välkommen Sofia Willebrand, berätta lite om dig själv!

Jag heter Sofia Willebrand, och jag bor i Hammarby Sjöstad tillsammans med min sambo och hund. Jag växte upp utanför Umeå i en liten by som heter Pengsjö, och har tidigare bott i Uppsala och Göteborg innan jag landade i Stockholm. Tidigare biolog och miljökonsult, numera utvecklare. På min fritid tycker jag om att hänga med min hund, spela TV-spel och kolla på serier, umgås med mina vänner och gymma när tiden räcker till.

När och hur började du jobba hos oss?

Jag började på Astando i slutet på mars, 2022. Jag hade precis avslutat min utbildning till frontend-utvecklare och ville hitta ett jobb där jag kunde implementera de kunskaper jag samlat på mig under mina år som miljökonsult och GIS-analytiker. Jag såg annonsen för rollen som frontend-utvecklare hos Astando och kände att det passade mig perfekt.

Varför valde du Norconsult Astando?

I min tidigare roll som som miljökonsult jobbade jag en hel del med GIS och olika typer av geografiska analyser. Bland annat analyserade jag viltolyckor och använde mig mycket av nationell vägdata. I rollen på Norconsult Astando finns möjlighet för mig att knyta ihop mina tidigare kunskaper samtidigt som jag får göra något nytt.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag får koda, och att den koden faktiskt skapar delar av en produkt som används. För mig är det magiskt varje gång jag får något att fungera med några rader kod. Dessutom trivs jag väldigt bra med Astandos kollegor, och frukosten på måndagar är inte helt fel.

Vilken är den bästa överraskningen du fått av en kund eller kollega?

När jag slutade på mitt senaste jobb fick jag två superfina presenter av mina kollegor och min chef – ett presentkort på Hantverket (som har supergod mat!) och boken Aniara. Två gåvor som var genomtänkta och personliga – det var väldigt kul!

Vad är din dolda talang?

Jag kan kolla på the Office (US) hur många gånger som helst utan att tröttna